Zaječov, rybník Heřman

20.03.2012 21:08

Datum: 18.3.2012
Nástup: 10:00
 

Po příjezdu na místo v 10:00 jsme se přesunuli na rozkaz velitele na shromaždiště nedaleko od nás. Zde jsme narazili na velice nesourodou směs jednotek, mnohdy spíše povstaleckého rázu. Po chvíli nám byl přidělen první úkol. Dostali jsme k sobě směsici „lidí“, z nichž za zmínku stojí snad jen 4 američané v Digital woodland vzorech. Ty jsme poslali na naše levé křídlo. Viditelně slabší jednotky jsme nechali jako udržovací na středu a samy jsme se vydali na dlouhou cestu vpravo.

Po pár desítkách metrů ve volném poli jsme se dostali pod ostrou palbu z horizontu. Střelce jsme díky husté trávě neviděli, avšak skvěle zafungoval náš systém krytí. Dokázali jsme nepřítele přibít k zemi a pokračovat dále v původním směru. Po pár minutách byl nepřítel obklíčen a zničen. Tímto jsme zlikvidovali levé křídlo nepřítelovi linie a mohli jsme pokračovat do jeho zad. Naše dosavadní ztráty byli jeden muž, bohužel velitel jednotky. Velení přebral rtn. Lukáš David. Rozdělili jsme se na dva buddy týmy a pokračovali v cestě k nepřátelské linii z druhého směru. Po překročení dvou koryt protékajících potoků jsem byl lehce raněn a byl jsem nucen přesunout se na obvaziště pro ošetření. Mezi tím druhý buddy tým tvořený Lukášem a Radkem vyčistil od 3 nepřátel horní část prostoru.

Poté jsme dostali za úkol bránit základnu s vyvěšenou vlajkou. Zaujali jsme kruhové obranné postavení ve smrčkách nedaleko vlajky a spoléhali na práci spřátelených jednotek na našich křídlech. Tato strategie se bohužel neosvědčila. Nepřítel nerušeně prošel naším pravým křídlem a dostal se na hráz, ze které měl skvělý výhled na naše postavení. Byli jsme zlikvidováni a naše základna byla zničena.

Do třetice všeho dobrého jsme dostali opět úkol bránit základnu. Postavili jsme postavení pro M60, kterou obsluhoval náš americký přítel s českými kořeny „Klempa“. Nepřítel nás však opět překvapil díky špatné práci našeho křídla a vyloupl se v našich zádech. Naprosto rozprášil naší linii. Musel jsem bohužel opustit pozici a „úprkem“ se stáhnout z kopce. To možná bylo dobře, jelikož jsem zkoordinoval protiútok z našeho levého křídla a spolu s ostatními jednotkami jsme doplnili linie okolo našeho kulometného postavení. Postup nepřítele se zastavil a já jsem ho mohl nepozorovaně za horizontem obejít a zlikvidovat jeho poslední dva střelce. Poté jsme zajistili oblast a prozkoumali okolí pro možnou přítomnost dalšího nepřítele. Zbytek jednotek se mezitím připravil za jedním z valů nedaleko v lese k obraně v ukázkové rojnici. Dostal jsem rozkaz sejít dolů a jít spolu s dalšími 8 vojáky v rojnici vyčistit hustý les.  Při opatrném postupu jsem byl bohužel opět raněn a toto zranění si nakonec vyžádalo evakuaci z prostoru.

Z prostoru jsme odjeli v 13:30.

 

Zúčastnili se:

Šrtm. Jan Kindl
Rtn. Lukáš David
Rtn. Vladislav Chvojka
Des. Tomáš Bartolen
Rekrut Radek Bartoníček