Tlustice - pískovna

25.03.2012 17:54

datum a čas: 24.3 2012 08:00 – 16:00
místo: Tlustice - pískovna
počasí: Jasno, slunečno
teplota: cca 22 stupňů
strany: USA, GER , GB vs. ČR
 

Účast: 
šrtm. Jan Kindl, rtm. Mikuláš Joukl, rtn. Lukáš David, des. Tomáš Bartolen, voj. Fedele Palazzo, rek. Michal Drábík, rek. Radek Bartoníček, rek. Standa Valeta

 

Operace začala v 9:00. Z důvodu neurčeného velení panovala na základně AČR anarchie a zmatek. V první chvíli se všichni vydali na zteč, avšak již několik metrů po odchodu bylo čelo útoku rozdrceno. Osobně jsem přišel o oba 2 lidi, které jsem měl na starost z důvodu nezajištěného křídla. Stáhli jsme se tedy do základny a snad s jediným rozumným týmem, kterýžto byl S.T.A.F, který pochází z Rakovnicka jsme začali zajišťovat perimetr základny. Spolu s dalšími pár dobrovolníky jsme dali dohromady slušnou obranu, která se zdála být neprolomitelná, což se osvědčilo při pár oťukávacích střetech, které proběhly v následujících pár hodinách. Ostatní jednotlivci a nebo týmy procházeli základnou a nekoordinovaně útočili na nepřátelskou základnu. Za tuto dobu mezi nimi nedošlo k žádné kloudné spolupráci. Po zhruba hodině a půl na nás nepřítel zaútočil v síle asi 15 mužů ze dvou směrů. Naše pravé křídlo se muselo stáhnout a levé křídlo se dostávalo pod tlak. Příchozí posily nám odmítli pomoc a šli si na výlet, opět se nechat nesmyslně sestřelit. Ačkoliv by nám byli nápomocni více na základně, zvláště v době útoku, nepomohli nám a zůstalo tak vše na nás. Naštěstí přišla další várka posil, tentokrát trochu rozumnějších a my jsme mohli vyčistit levé křídlo. Pokračovali jsme potom v obraně dál, ve spolupráci se S.T.A.F, na které bych mohl pět jen chválu. Po pár hodinách jsme ovšem díky celkově špatné koordinaci s ostatními byli smetení a naše vlajka byla odcizena.
Z toho důvodu jsme byli nuceni přejít do útoku. Rozdělili jsme se na dvě skupiny. Náš tým se vydal k obchvatu, při kterém jsme se měli dostat za nepřátelskou základnu, zatímco jí měli zaměstnávat ostatní z naší základny z předpokládaného směru. Po cestě jsme narazili na nepřátelskou patrolu v počtu 3 mužů. Byli rychle eliminováni, první dávkou, která byla vyslána. Poté jsme zahájili útok, který ovšem opět ztroskotal na špatné koordinaci s druhou stranou. Nepřítel nás snadno odrazil a my jsme byli nuceni se stáhnout z prostoru.

Pokud bych měl akci zhodnotit, tak celá operace ztroskotala na neurčeném velení a špatné koordinaci na straně AČR.