Příprava na SAS – cvičení v rámci ALFA a BETA týmu

24.10.2011 22:18

Datum: 8.-9.10.2011
Počasí: polojasno; občasné přeháňky; vysoká vlhkost
Účast: Kindl, Kotoul, Bartolen, Fedele, Chvojka, Koukol, Johan, Ruslan Ogarkov (rekrut), Michal Drábík (rekrut)

Mezi dny 8.-9. října 2011 proběhlo cvičení s cílem fyzické a taktické přípravy na další týden, kdy byla naše jednotka nasazena proti SAS z DPM aliance. Cvičení bylo zahájeno v 11 hodin, kdy jsme měli dorazit na místo srazu mezi vesnicemi Hudlice a Svatá nedaleko města Beroun. Jedna skupina vyrazila ze Svaté a druhá z Hudlic. Na místě již v tu dobu byl voj. Chvojka, který se mezitím ujal zřízení prozatímní základny.

Po té, co dorazil zbytek jednotky započalo cvičení zhruba 700 metrovým klusem, během kterého se prokázalo pár mezer v fyzické a především týmové spolupráci jednotky, na což by se měli zaměřit příští cvičení. Po tomto rozhejbání jsme dorazily k zhruba 30 metrů dlouhému strmému svahu, kde započalo cvičení fyzické zdatnosti a boje muže proti muži ve stylu výcviku ze známého ruského filmu 9. Rota.

Po té zkolaboval jeden z členů jednotky a bylo potřeba ho přepravit do tábora. Z toho důvodu byla zhotovena nosítka a člen jednotky byl transportován korytem potoka, které bylo nejschůdnější a nejpřímější cestou transportován do tábora. Po tomto transportu byl tým rozdělen na dvě skupiny, přičemž jedna vyrazila na nejvyšší bod v oblasti, a to vrchol Dubová, kde měl postavit prozatímní opevnění…

zatímco druhá skupina vyrazila s spožděním 45 minut s cílem vrchol dobít. Po krátké přestřelce se jí to nepodařilo. Dále byla držena již jen poloviční ostražitost na místě a po pár hodinách hlídkování v okolí vrcholu bylo cvičení ukončeno  s předstihem několika hodin.