ICS Trénink

27.10.2011 15:37

název: ICS Trénink
datum: 1.10.2011
místo: Beroun – Závodí; kopec Veselá
počasí: jasno
teplota: cca 20°
účast: L. David, M. Joukl, P. Kotoul, J.Kindl, T. Bartolen, V.Chvojka,
F. Palazzo, L. Koukol, M. Bejvl (rekrut)

 

Pro ty, kteří nevědí co to je „ICS Trénink“ doporučuji si na google.cz nebo na youtube.com zadat do vyhledávače „Israel Combat Shooting (ICS) Training“ :) Ale pokud to mám ve zkratce vysvětlit, jde o výcvik pod neustálým stresem, a to při extrémní fyzické zátěži. A přesně to jsme si vyzkoušeli.

 

 

Na sraz, který byl v 10:00 v Berouně na Závodí, dorazila včas jen opravdu malá hrstka střelců. (Poznámka: Je potřeba dopilovat chození včas na srazy!!!) Samozřejmě, že ti co nedorazili včas dostali klasicky staré dobré kliky :) Asi v 10:30 už se celý náš tým přesunul na počáteční pozici tréninku, a to ke garáži L. Davida. Nejprve jsme si prošli trať první části tréninku a donesli nahoru na Veselou terče, které jsme si den předtím pečlivě připravili s M. Jouklem. Nahoře jsme si také nechali batohy a zbraně. Zbytek týmu pak sešel dolu ke garáži a čekal na startovní pokyn. Vysvětlím první část tréninku: Za úkol bylo v co nejkratším čase (ideálně sprintem) vyběhnout kopec od garáže až nahoru k chatě (cca přes 200m), poté zakleknout, vzít si svou již připravenou zbraň, nasadit zásobník, odjistit a 3x zasáhnout terč, poté zajistit a udělat 5 kliků. Tým se rozdělil na dvě části – první „instruktoři“, kteří řídili trénink: Já, M. Joukl a T. Bartolen a druhou část tvořil zbytek týmu. Ale nebyl by to správný ICS trénink, kdyby nebylo připravené ještě nějaké překvápko. Když byl některý ze střelců odstartován a vyběhl, byl „podporován“ řevem T. Bartolena až nahoru na kopec a když doběhl nahoru, byl roztočen – kvůli tomu, aby se mu zatočila hlava. Poté pod neustálím řevem, pokračoval ke střelbě.

 

 

Potom, když první část dokončili všichni, vzali jsme batohy a přesunuli se na rovnou louku nahoře na Veselé. Čekala na nás druhá část, kterou jsem pojmenoval „Vrtulník“. Spočívalo to v tom, že byly každému postupně zavazovány oči a poté byl roztočen, „oplácán“ a hozen o zem (imitace pádu vrtulníku a okamžité přestřelky s nepřítelem). Potom, jako při první části, zakleknout, vzít si svou již připravenou zbraň, nasadit zásobník, odjistit a zasáhnout na jednu ránu postupně 3 terče. První ze stoje, přeběhnout k druhému, ten zasáhnout z pokleku, zalehnout a třetí zasáhnout, na 20-30 metrů, vleže.

 

Třetí část byla spojením kliků a střelby. Za úkol bylo ve 30 vteřinách udělat co nejvíce kliků, poté si připravit zbraň jako u předešlých dvou úkolů, a na 3 rány trefil první terč ve stoje a na 3 rány trefil druhý terč z kleku.

 

Po splnění všech třech částí si někteří střelci šli zahrát airsoft.

 

Myslím si, že trénink byl velmi podařený, už kvůli tomu, že byl dobře připravený, a všechny hodně bavil. Všichni si zkusili co dokážou pod stresem a jak si rozumí se svou zbraní. Osobně hodnotím trénink na 100%!